ASDE zoekt nieuw lid Jeugd en Jongeren

De Adviesraad Sociaal Domein Ede (ASDE) adviseert het gemeentebestuur over onderwerpen in het sociaal domein zoals jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning van ouderen, werk en schuldhulpverlening. De ASDE bestaat uit een groep betrokken inwoners die zich inzet voor een sociaal Ede. De ASDE is op zoek naar een nieuw lid met als aandachtsgebied Jeugd en Jongeren. Iets voor u?

De ASDE wil een bijdrage leveren aan de maatschappij en zich inzetten voor inwoners van Ede. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Ook als dat niet zo vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld door een beperking.

Advies

Leden van de ASDE halen informatie op uit de Edese samenleving door te praten met inwoners, belangenverenigingen en organisaties. Ook gebruiken ze hun eigen (werk)ervaring. Bij elk advies aan het gemeentebestuur staat het belang van inwoners voorop. De ASDE adviseert gevraagd en ongevraagd vanuit een positieve, maar kritische invalshoek. De burgemeester benoemt leden van de ASDE. Het gemeentebestuur is verplicht de ASDE in te schakelen bij belangrijke besluiten binnen het sociaal domein.

Gezocht: lid met aandachtsgebied Jeugd en Jongeren

De ASDE zoekt een nieuw lid, met speciale aandacht voor thema’s die jongeren aangaan. Het werk is op vrijwillige basis en u krijgt voldoende tijd om uzelf in te werken. Als lid krijgt u kansen om uw eigen netwerk uit te breiden. De ASDE zoekt iemand die is betrokken bij sociale thema’s in Ede, bijvoorbeeld door werkervaring of persoonlijke ervaring. Daarnaast heeft u een positief-kritische houding. Vanwege de samenstelling van het team zoeken we voor de invulling van deze vacature een jong teamlid.